Bingo blev som sagt en succé och spred sig till stora delar av världen. På slutet av 60-talet var bingo särskilt populärt i Storbritannien och mängder av bingohallar byggdes. Spelet gjordes lite lyxigare och numren började dras ur en stor glasbehållare som blåste fram bollar med nummer på. I Sverige var bingon extra stort under 90-talet, då man började tillåta kontantvinster, samt att omåttligt populära Bingolotto började sändas 1992. Idrottsföreningar sålde tusentals bingolotter och även drive-in bingo etablerade sig. När bingospelandet började online tappade dock Bingolotto i popularitet, även om det sänds fortfarande idag, dock på mindre populära kanaler och på sämre tv-tider.

2006 var året då bingo online slog igenom ordentligt. Idag drar bingospelandet online tiotusentals spelare i Sverige dagligen. Allt fler av de stora spelaktörerna väljer att komplettera sina verksamheter online med bingo och speciellt i USA, Sverige och Storbritannien omsätter bingospelandet på nätet miljardbelopp. Men även i Japan växer bingon online, samt på sprider sig till stora delar av världen, tack vare att internet blir tillgängligt för allt fler. Många menar att vi än så länge bara har sett början på ett enormt bingospelande online. Spelandet online är nämligen en av de snabbast växande verksamheterna i världen

Att spela bingo online skiljer sig inte nämnvärt från bingo i vanliga bingohallar eller liknande. Det som är annorlunda är tekniken, du kan till exempel ha ett större antal bingobrickor igång samtidigt, samt att allt går mycket fortare. När du spelar bingo online har du fortfarande möjlighet att vara social med andra spelare, detta genom de chattrum som i stort sett är obligatoriska på bingosajter på nätet. Fördelarna med att spela bingo på nätet är många – prova själv och se!